U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Het CIRB op het Smart City Expo World Congress in Barcelona

Het CIRB op het Smart City Expo World Congress in Barcelona

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Van 15 tot 17 november vond in Barcelona het grootste Smart City-congres ter wereld plaats: The Smart City Expo World Congress.
Dit jaarlijks congres belicht de Smart City vanuit alle hoeken: alle sectoren waren vertegenwoordigd, evenals alle spelers (instellingen, deskundigen, start-ups, enz.).
Met meer dan 40 000 bezoekers, fysiek en online, bijna 800 exposanten en ongeveer 400 sprekers, bracht dit event 700 steden samen om te debatteren, hun visies te delen en oplossingen te presenteren voor de ontwikkeling van Smart Cities wereldwijd.
Het CIBG was goed vertegenwoordigd in Barcelona met de aanwezigheid van Nicolas Locoge (directeur-generaal van het CIBG), Tanguy De Lestré (Smart City and innovation officer), Tania Maamary (coördinator digitale inclusie) en Jane Samain (strategisch coördinator). De delegatie bestond ook uit Patricia Abarca de la Fuente (adviseur digitalisering en administratieve vereenvoudiging van het kabinet van minister Bernard Clerfayt), Thierry Briers en Thierry Maxheleau (IRISnet).
Deze Smart City-missie was ook de gelegenheid om verschillende Smart-projecten in het centrum van Barcelona te bezoeken, waaronder de wijk 22@ en het Digital Lab van Smart Lab Cataluñia.