U bent hier: Home / Nieuws / Publicaties / DIGITREIN

DIGITREIN

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

De digitale wereld staat niet stil. Meer zelfs: we zitten op een digitale sneltrein. Sommigen kunnen goed volgen, anderen ondervinden moeilijkheden. Om tegemoet te komen aan de vraag naar digitale ondersteuning is de Digitrein uitgewerkt. De Digitrein is een project om de Brusselse ouderen digitaal te versterken en spoort langs de verschillende Brusselse gemeentes (de Digistations). De Digitrein komt langs met twee trajecten: het traject van digitale ondersteuning (in groep en individueel) voor ouderen én het vormingstraject voor iedereen die ouderen digitaal wil (leren) ondersteunen (DigiTrainer).

De digitale ondersteunings- en leermogelijkheden voor ouderen worden aangeboden in de vorm van individuele ondersteuning (Digidokter, 4 sessies), ondersteuning in groep (Digicafé, 2 sessies) en leer- en oefenmoment per thema (Digiworkshops, 6 sessies). Het vormingstraject van de Digitrein (tot digitaal ondersteuner) bestaat uit een volledige dag vorming (DigiTrainer) en het meelopen gedurende het Digitrein traject voorzien voor ouderen om extra ervaring en expertise op te doen.

Alle informatie betreffende de Digitrein vindt je terug op website: www.digitrein.be

Wil jij ook digitaal wijzer worden? Of wil je ook anderen helpen met hun digitale vragen?  

Neem een kijkje op website waar en wanneer de Digitrein bij jou in de buurt langskomt.

INFOBALIE

02 210 04 60  - info@bop.brussels (vraag naar Lynn)

De Digitrein werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse overheid maar is ook het resultaat van samenwerking tussen verschillende partners, bvv CIBG
gearchiveerd onder: Categories: