U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Leefmilieu Brussel en het CIBG door Agoria genomineerd voor de award “Duurzaamheid” van de Digital Society Awards voor eGov & Smart Cities

Leefmilieu Brussel en het CIBG door Agoria genomineerd voor de award “Duurzaamheid” van de Digital Society Awards voor eGov & Smart Cities

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir
Agoria, de Belgische federatie van de technologische industrie, maakte deze week de genomineerden bekend voor de Digital Society Awards voor eGov & Smart Cities. Leefmilieu Brussel en het CIBG staan in de kijker met een nominatie in de gloednieuwe categorie "Duurzaamheid" met de Brussel’Air-premie. 

Voor het 19e jaar op rij organiseert Agoria, in samenwerking met TMAB Business Events, de Agoria Digital Society Awards met als doelstelling de meest verdienstelijke informatiseringsprojecten van overheidsdiensten in de bloemetjes te zetten.

Enkele weken geleden hebben Leefmilieu Brussel en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest hun kandidatuur ingediend voor het initiatief Brussel'Air, een mobiliteitspremie voor particulieren die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen.

Deze premie wordt na de schrapping van een nummerplaat aan de aanvrager toegekend in de vorm van een "mobiliteitsbudget" dat moet worden besteed aan mobiliteitsdiensten waarvan de aanvrager of een gezinslid de begunstigde is. Deze premie is bedoeld om de modal shift te ondersteunen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen in het Brussels Gewest te verminderen. Verschillende actoren, zoals de MIVB, Pro Velo, Cambio, Poppy of nog Modalizy zijn partner van dit mechanisme om de Brusselaars een ruime keuze te bieden tussen verschillende mobiliteitsopties.

Alle Brusselaars kunnen zich voor dit initiatief laten ondersteunen door een Mobility Coach, een persoon die hen gratis begeleidt bij hun mobiliteitskeuzes in functie van hun behoeften en de trajecten die ze afleggen.

Voor de award “Duurzaamheid” binden Leefmilieu Brussel en het CIBG de strijd aan met het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO) en de Intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK), die in de running zijn met respectievelijk de projecten “Digitale klimaatscan voor de Vlaamse landbouwers” en “Bike2School”.

Naast de award voor “innovatie“ zullen er ook prijzen uitgereikt worden voor “gebruiksvriendelijkheid“, “rendabiliteit“ en “samenwerking“, evenals een nieuwe award voor beste eHealth-project.

Afspraak op 1 december aanstaande om de verschillende laureaten te kennen!

gearchiveerd onder: Categories: