U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Het CIBG zet Microsoft 365 community op voor het Brussels Gewest

Het CIBG zet Microsoft 365 community op voor het Brussels Gewest

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Op het vlak van tools en informatiebeheer is er de laatste jaren heel wat veranderd: technologisch zijn er weinig of geen obstakels meer. Microsoft speelt een prominente rol in dit verhaal.

Zo biedt Microsoft 365 een totaalpakket van zo’n 30 apps om te communiceren, samen te werken en de productiviteit te verhogen. Je kan er altijd en overal mee aan de slag, op ieder toestel. De echte kracht van Microsoft 365 zit in het combineren van de mogelijkheden van verschillende apps.

Microsoft 365-oplossing

Microsoft 365 bestaat uit een aantal cloud gerelateerde producten, waaronder:

  • OneDrive voor het beheren van je bestanden;
  • SharePoint om samen te werken met je collega’s;
  • Teams om te communiceren en te vergaderen met je collega's;
  • Outlook voor je mailverkeer;
  • Beveiligingsoplossingen;
  • En meer.

Wij werken bij het CIBG met Microsoft 365, en ook bij onze klanten promoten we deze oplossing. Maar de rol van het CIBG gaat verder dan dat. Vanuit het idee dat het delen van kennis o zo belangrijk is, is er een kenniscentrum opgezet voor de Microsoft 365 community, met een SharePoint-website die als kennisbank fungeert.

Hoe zal het CIBG te werk gaan?

Het CIBG-team ‘365 & Digital Workplace Product Group’ coördineert dit communityproject. Eerst wordt er een selectie gemaakt uit de overvloed aan informatie verspreid door Microsoft. De relevante info wordt dan overzichtelijk geordend en gepubliceerd op de website voor de leden van de community, zowel de CIBG-medewerkers als de key users van onze klanten.

Wat zal je kunnen vinden op de community website?

Op deze site kunnen de leden van de community demo’s van nieuwe functionaliteiten, handleidingen, best practices, enz.  ontdekken. Ze zullen niet alleen hun kennis up-to-date kunnen houden maar die ook kunnen delen, in real time informatie krijgen over de laatste nieuwigheden, en nog veel meer. Deze site bevat alle relevante informatie door onze experten geselecteerd en afgestemd op jouw noden. Neem alvast een kijkje!  Volg de instructies hier.

De inhoud is hoofzakelijk technisch georiënteerd, maar er is ook telkens per product eindgebruikersmateriaal voorzien ter ondersteuning en adoptie van het betreffende product.

Wie maakt deel uit van deze community?

Het doelpubliek van deze community website zijn de IT Managers en de key users van onze klanten.

Waarom een community?

We willen niet alleen helpen bij het opzetten van Microsoft 365 bij onze klanten, maar ook onze expertise delen met die klanten. Dat kan dan gaan om concrete tips & tricks tot strategisch advies rond de integratie & positionering van de juiste apps.

Door deel uit te maken van een community, een groep gelijkgestemden, waar informatie en ervaringen worden gedeeld, tillen we niet alleen onszelf, maar ook onze klanten, naar een hoger niveau.

Bovendien kunnen we, door het uitbouwen van een sterke community, ten volle onze rol spelen als orkestrator, coördinator, leverancier van oplossingen en katalysator!

Hoe kan ik deel uitmaken van deze Microsoft 365 community?

Het Microsoft 365-communityteam van het CIBG zal een maandelijkse community bijeenkomst organiseren om nieuws, ervaringen, nieuwe functies, en meer rond Microsoft 365-producten te delen. Schrijf je in voor de eerste (digitale) “Welcome Community meeting”: hier.