U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Het CIBG, ondertekenaar van het handvest "Duurzame IT"

Het CIBG, ondertekenaar van het handvest "Duurzame IT"

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir
Sinds enkele jaren is digitale technologie goed ingeburgerd bij alle Belgische ondernemingen, en heeft ze onze wereld drastisch veranderd, met onder meer een veralgemening van telewerk of tools om op afstand met elkaar te communiceren.

Als ze goed omkaderd zijn en weldoordacht worden gebruikt, kunnen digitale tools een motor zijn voor duurzame oplossingen, die milieuvriendelijker zijn en ethischer ten aanzien van de samenleving.
Aangemoedigd door dit discours, zullen een twintigtal organisaties (zoals Accenture Belgium, Leefmilieu Brussel, het Croix-Rouge de Belgique, de Fondation pour l'Inclusion Digitale, Smart2Circle en Valorescence) aanstaande donderdag 22 april om 11.00 uur, samen met het CIBG, het handvest "Duurzame IT" ondertekenen! Het handvest wordt ondersteund door de vzw Belgisch Instituut voor Duurzame IT en beoogt het engagement van de ondertekenende organisaties voor een milieuvriendelijkere, ethischere en inclusievere IT te versterken.

We wijzen erop dat het CIBG stichtend lid is van het Belgisch Instituut voor Duurzame IT en er al geruime tijd aan werkt om zijn digitale impact te verkleinen.

Zo voorziet het CIBG zijn serverlokalen van hernieuwbare energie; het is op de markt aangesloten bij Sibelga die 100% groene elektriciteit levert. Het CIBG heeft ook overeenkomsten gesloten met Brusselse vzw's om ervoor te zorgen dat de IT-uitrusting opnieuw gebruiksklaar wordt gemaakt en wordt hergebruikt.
De oprichting van een netwerk voor uitwisseling en goede praktijken is essentieel voor de toekomst, en het CIBG is verheugd om zich, samen met de andere ondertekenaars, officieel aan te sluiten bij deze benadering van digitale eenvoud.

Wil je meer weten over dit handvest?

Lees het hier!

gearchiveerd onder: Categories: