U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Het CIBG en Kanal – Centre Pompidou: het perfecte huwelijk

Het CIBG en Kanal – Centre Pompidou: het perfecte huwelijk

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Kanal – Centre Pompidou

In februari 2018 sloeg het CIBG de handen in elkaar met Kanal – Centre Pompidou in het kader van een lange-termijnpartnerschap met het museum en de stichting die het beheert. In amper drie maanden moest het CIBG Citroëns voormalige art-deco-garage omtoveren tot een volwaardig museum in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en IRISnet. Er was dus flink wat werk aan de winkel, maar het is gelukt – een topprestatie!

En de kroon op dat werk? Dat was natuurlijk de inauguratie van de nieuwe Brusselse culturele instelling op 4 mei.

Het CIBG kon niet wachten om het project af te trappen, dat drie fases omvat:

  • de opstart met als deadline de inauguratie op 4 mei
  • de exploitatie tot juni 2019
  • de overgang naar het nieuwe culturele trefpunt Kanal – Centre Pompidou; de ruimten in ruwbouwstaat werden onlangs geleegd en zullen volledig verbouwd worden voor de heropening eind 2022

Zowel het museum als de Stichting Kanal kunnen rekenen op een groot aantal gewestelijke diensten: e-mail, online back-up, ISP, DNS, firewalls, VPN, antivirussoftware, LAN, WLAN, wifi.brussels, een razendsnelle glasvezelaansluiting, mobilofonie, VoIP-telefonie, een callcenter en videobescherming. KANAL kan ook IT-producten en -diensten aankopen tegen kostprijs via de e-catalogue van het CIBG.

Wat beveiliging betreft, werd het CIBG belast met de ontwikkeling en installatie van het beveiligingssysteem met 160 HD-videobeschermingscamera’s die waken over de veiligheid van het gebouw en de kunstwerken.

In het kader van een proactief lange-termijnbeheer buigen het CIBG en de stichting zich ook over toekomstige IT-behoeften, zeker met de heropening eind 2022 op het programma.