U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Gewestelijke smart city bekroond op Publica Awards

Gewestelijke smart city bekroond op Publica Awards

Donderdag 2 juni in Brussel
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Publica award

De toepassing Fix My Street, een onderdeel van de smartcity.brussels-strategie, werd op Publica, het salon van de beleidsmakers, beloond met een Publica Award.

De smart city van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest viel op donderdag 2 juni 2016 in de prijzen bij de uitreiking van de Publica Awards. De toepassing Fix My Street won de zilveren Publica Award en de publieksprijs in de categorie « meest ICT-connected overheidsproject ». Het platform Fix My Street vormt een uniek contactpunt om problemen aan de openbare weg te melden aan de Brusselse overheidsdiensten, wie dat ook zijn (Gewest of gemeenten). De dienst Fix My Street is toegankelijk op internet (http://fixmystreet.brussels) of via een mobiele app die kan worden gedownload vanaf de site van het platform of vanuit de AppStore (iOS) of Google Play (Android).

De slimme stad maakt de overheid doeltreffender

De kandidatuur van Fix My Street op de Publica Awards werd voorgesteld door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest, de partner van dit project dat al werd beloond met de Smart City Award van Agoria in 2015. Naast de gebruikte technologie steunt de bijdrage van Fix My Street aan de smart city op het feit dat de app voor concrete verbetering zorgt in het dagelijkse leven van de burger, en dat hij kan meewerken aan het beheer van de openbare ruimten volgens het principe van crowdsourcing. De zilveren Publica Award en de publieksprijs werden uitgereikt aan Fix My Street ter gelegenheid van de Publica Night, die de eerste dag van de Publica-beurs afsluit. Deze Belgische vakbeurs verenigt de spelers in de sector van de overheidsopdrachten, hun institutionele partners en leveranciers die zich toeleggen op management, dienstverlening, stedenbouw en ruimtelijke ordening in België.

Presentatie van Fix My Street op de website van Brussel Mobiliteit