U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / Fix My Street wint Smart City Award!

Fix My Street wint Smart City Award!

Uitgereikt door Technologiefederatie Agoria
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Fix My Street logo

Op 3 december 2015 heeft de nationale Technologiefederatie Agoria de Smart City Award uitgereikt aan Fix My Street. Deze applicatie is ontwikkeld door het CIBG, in samenwerking met Brussel Mobiliteit.

Fix My Street is meer dan ooit nuttig: vorig jaar zijn 20.714 incidenten gemeld en sinds de start van de app Fix My Street zijn al 38.714 meldingen binnengelopen. Het aantal professionele gebruikers zit ook sterk in de lift: er zijn er nu 430.

Het succes van Fix My Street zegt iets over het gebruiksgemak van de app. Het leert ons ook dat de Brusselaar echt wel bereid is om de stad mee met de overheid beter te maken.

De Fix My Street app laat eenieder toe om problemen aan de openbare weg te melden. Dat kan gaan van een put in de weg, over een fietspad vol bladeren tot defecte straatverlichting. De app stuurt de melding door naar de wegbeheerder of verantwoordelijke. De gebruiker wordt op de hoogte gehouden van de status van het gemelde probleem.

Fix My Street is eenvoudig en gratis te downloaden via Apple Store en Google Play. Er is ook een webversie van de app, terug te vinden op www.fixmystreet.brussels.