U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / De 19 gemeenten aan de slag met Nova!

De 19 gemeenten aan de slag met Nova!

Sint-Lambrechts-Woluwe maakt het rijtje van gebruikers compleet
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Nova logo

 

Op 24 mei wordt Sint-Lambrechts-Woluwe de 19de gemeente die aan de slag gaat met Nova, het specifieke platform voor het beheren van stedenbouwkundige en milieuvergunningen voor het Gewest, de Brusselse gemeenten en Leefmilieu Brussel.

Het Nova-platform dankt zijn bestaan aan een initiatief van Brussel Stedelijke Ontwikkeling – Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (ex-BROH). Op basis van een interne toepassing die in het begin van de jaren ’90 werd geïntroduceerd, werden geleidelijk aan de grondslagen gelegd voor het huidige Nova-platform, dat in 2005 in gebruik is genomen. Heel snel al heeft het CIBG het platform met zijn technische expertise verrijkt. Het Centrum heeft ook een belangrijke rol gespeeld om de verschillende overheden-partners van Nova op één lijn te brengen.

In 2008 is de gemeentelijke module van Nova in vijf pilotgemeenten in gebruik genomen: Sint-Agatha-Berchem, Etterbeek, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde. Het succes van deze invoering heeft ook andere Brusselse gemeenten ervan overtuigd mee in het platform te stappen.

Lees CIBG-katern 31 over Nova

Het CIBG feliciteert het Nova-team Khalid Abdi, Zoltan Bekeffy, Johan De Pessemier, Henk Dewyspelaere, Steve Hendrick, Rita Himpe, Nicole Jelinski, Pascal Labye, Christian Plasman et Zouhaïr Wafik!