U bent hier: Home / Nieuws / Nieuws / 3de Gewestelijke Data Center-poot geopend bij de Brusselse brandweer

3de Gewestelijke Data Center-poot geopend bij de Brusselse brandweer

Het neusje van de zalm
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

SIAMU informatiescherm

Op woensdag 10 september werd de nieuwe serverzaal van het Gewestelijk Data Center officieel ingehuldigd bij de Brusselse brandweer, in aanwezigheid van de algemene directie van het CIBG.

In afwachting van de opening van het grote Gewestelijke Data Center in 2017 werd een derde serverzaal, de eerste twee zijn respectievelijk op Kunstlaan 21 en bij de ULB gevestigd, geopend in de kantoren van de Brusselse brandweer. Een uitbreiding die perfect past binnen de gewestelijke mutualiseringsplannen, waarbij verschillende regionale partners resources delen ter optimalisering van hun ICT-budget.

Eén van de grote portals die ter plaatse zullen worden gehost is de gewestelijke portaalsite www.brussel.irisnet.be. In betere en veiligere handen dan bij de pompiers kan de officiële portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk gewest natuurlijk niet zijn.

Op de derde verdieping van de hoofdzetel van de DBDMH is ondertussen een compleet nieuwe serverzaal ingericht: 2 rijen met 3 racks, uitgerust met 3 inrows, in een omgeving waar de warme gang gescheiden is van de koude, wat op zich tot aanzienlijk minder verbruik leidt. Het gaat om het neusje van de zalm van wat vandaag op het vlak van serverzalen wordt gemaakt. Binnen drie jaar dan zal het nieuwe GDC de hoofdsite (Kunstlaan 21) vervangen en zal de serverzaal van de DBDMH naar Kunstlaan 21 verhuizen.